ΑΘΗΝΑ
16:34
|
17.07.2026
Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία και την πτώση και απόδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Ρωσία.
H Κίνα ζητεί να βρεθεί μια «πολιτική λύση» στη συριακή κρίση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ζήτησε να βρεθεί «μια πολιτική λύση» στη Συρία μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος ανατράπηκε από την γενικευμένη επίθεση ισλαμιστών τζιχαντιστών.

«Επιθυμούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δράσουν υπέρ του θεμελιώδους συμφέροντος του συριακού λαού, για να βρεθεί γρήγορα μια πολιτική λύση που θα επιτρέψει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Συρία», δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα 9/12 εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών για τις εξελίξεις στη Συρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα