Κατηγορία για φόνο άσκησαν οι Αρχές της Πενσυλβάνια σε βάρος του 26χρονου Λουίτζι Μαντζιόνε που συνελήφθη χθες Δευτέρα ως ύποπτος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον, την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.
Τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης αναγνώρισε πολίτης από τις εικόνες του υπόπτου που κυκλοφόρησαν από την αστυνομία και ειδοποίησε τις Αρχές.
Αρχικά ο Μαντζιόνε είχε συλληφθεί μόνο με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, αλλά όταν οι αστυνομικοί της Πενσυλβάνια τον ρώτησαν αν είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Νέα Υόρκη, άρχισε να τρέμει, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Τελικά δεν άργησε να αναγνωριστεί ως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης.
Επάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι-φάντασμα, που δεν ανιχνεύεται από τους ανιχνευτές μετάλλου καθώς είχε φτιαχτεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, ικανό να εκτοξεύσει μια σφαίρα 9 mm σύμφωνα με την Αστυνομία και ένας σιγαστήρας. Το όπλο και ο σιγαστήρας ταιριάζουν με το όπλο του εγκλήματος ανέφεραν οι Αρχές, ενώ και τα ρούχα που βρέθηκαν στις αποσκευές του είναι ίδια με αυτά που φορούσε ο δράστης της επίθεσης.

Ο Μαντζιόνε φέρεται να είχε επίσης επάνω του ένα χειρόγραφο τριών σελίδων «που μιλάει για τα κίνητρα και τις απόψεις του», που στρέφονται κατά τις «εταιρικής Αμερικής» ανέφερε η Αστυνομία.
Εις βάρος του εκτός από τη δολοφονία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οπλοφορία χωρίς άδεια, πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης, ψευδή ταυτοποίηση στις Αρχές και κατοχή όπλου εγκλήματος και παραμένει υπό κράτηση του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Πενσυλβάνια εν αναμονή της έκδοσής του στη Νέα Υόρκη.

Η αστυνομία τονίζει ότι όπως φαίνεται ο δράστης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια το 2020, έδρασε μόνος του. Αμέσως μετά τον πυροβολισμό, διέφυγε με ποδήλατο μέσω του Central Park στο Upper West Side. Στη συνέχεια πήρε ταξί στις εγκαταστάσεις λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στην 178th Street και επιβιβάστηκε σε λεωφορείο από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο σχολιάζοντας την σύλληψη, επαίνεσε τον πολίτη που ειδοποίησε την Αστυνομία όταν αναγνώρισε τον δράση και χαρακτήρισε απαράδεκτους τους πανηγυρισμούς που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare. «Καταλαβαίνω ότι οι πολίτες είναι βαθιά απογοητευμένοι από το σύστημα υγειονομικής μας περίθαλψης. Αλλά αυτός ο δολοφόνος δεν είναι ήρωας», τόνισε.
