ΑΘΗΝΑ
19:07
|
24.06.2026
Ποιος ο λόγος που ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την ανάκληση παρτίδας του σκευάσματος Bezevor της εταιρείας LAVIPHARM AE.
Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για τη χοληστερίνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακαλείται παρτίδα φαρμάκου για τη χοληστερίνη με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Η ανάκληση αφορά την παρτίδα 240635 του φαρμακευτικού προϊόντος Bezevor (10+40) mg/tab BTx30, λόγω μη έγκυρης εισαγωγής των επικολλημένων ταινιών γνησιότητας της αναφερόμενης παρτίδας στο ηλεκτρονικό σύστημα απογραφικών ταινιών γνησιότητας ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ αναφέρει επίσης ότι η εν λόγω παρτίδα δεν φέρει κανένα ποιοτικό πρόβλημα. Η παρούσα απόφαση ανάκλησης εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία LAVIPHARM AE, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περιμένουν τα αποτελέσματα νεκροψίας-νεκροτομής για την αιτία θανάτου της 36χρονης λεχώνας-γιατρού

Στον κλοιό καύσωνα από τις 26/6 και η Δανία

Έρευνα για τον ξαφνικό θάνατο 23χρονης στα Κουφονήσια

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα