ΑΘΗΝΑ
05:00
|
26.06.2026
Η δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Νότιο Έβρο και είχε εστιακό βάθος 14 χιλιόμετρα.
Σεισμογράφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 13.30 στον Έβρο με επίκεντρο 51 χιλιόμετρα νότια από τις Φέρες σε θαλάσσια περιοχή με εστιακό βάθος 14 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή επηρεάζοντας Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη αλλά και περιοχές της επαρχίας Τσανάκαλε της Τουρκίας.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 13:34 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και 30.000 αγνοούμενους [upd]

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Ευρώπη: Υποδομές σε «νευρική κρίση» από το ακραίο κύμα καύσωνα

Στις 27 Ιουνίου κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα