ΑΘΗΝΑ
03:51
|
24.06.2026
Οι ισραηλινοί στα συριακά εδάφη του Γκολάν, όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν για να μείνουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινοί στα συριακά εδάφη, όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν για να μείνουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα, από την είδηση ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ έδωσε εντολή στις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην ουδέτερη ζώνη του Γκολάν στη νοτιοδυτική Συρία, να προετοιμαστούν προκειμένου να μείνουν στην κορυφή του όρους Ερμόν για όλον τον χειμώνα.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κινούνται προς το πέρασμε Majdal Shams στο κατεχόμενο Γκολάν (12 Δεκεμβρίου 2024).

«Λόγω αυτού που συμβαίνει στη Συρία, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η ασφάλεια της κορυφής του όρους Ερμόν, και απαιτείται να γίνει ό,τι απαιτείται για να διασφαλιστεί η προετοιμασία του Ισραηλινού Στρατού στην περιοχή, ώστε να επιτραπεί στα στρατεύματα να παραμείνουν εκεί στις δύσκολες καιρικές συνθήκες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κατζ, αναφερόμενος στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Ο Κατς διέταξε την κίνηση κατά τη διάρκεια αξιολόγησης που διεξήγαγε χθες με τον αρχηγό του ισραηλινού επιτελείου υποστράτηγο Χέρτσι Χαλέβι και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, ανέφεραν οι Times of Israel.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πήραν τον έλεγχο του όρους Ερμόν και της ουδέτερης ζώνης με τη Συρία την περασμένη Κυριακή, λίγες μόνο ώρες μετά την πτώση της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι τα Υψίπεδα του Γκολάν θα παραμείνουν μέρος του Ισραήλ «για την αιωνιότητα».

Παράλληλα με την κατοχή του συριακού εδάφους, ο ισραηλινός στρατός κατοχής εξαπέλυσε περίπου 500 πλήγματα με στόχο τις στρατιωτικές δυνατότητες του Συριακού Στρατού σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Έτοιμη η Μόσχα για συνομιλίες με το Κίεβο, λέει ο Πούτιν

Απορρίπτει την κατοχή λιβανικού εδάφους από το Ισραήλ ο Λιβανέζος Πρόεδρος

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απόλυτη στήριξη της Κομισιόν στην Κοβέσι μετά τις επιθέσεις Γεωργιάδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα