Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο, Μιχαήλ Καβελασβίλι, εξελέγη πρόεδρος της Γεωργίας, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Γκιόργκι Καλανταρισβίλι.
Ο Καβελασβίλι είχε λάβει 224 ψήφους σε σύνολο 300, δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, προσθέτοντας ότι για να εκλεγεί πρόεδρος, ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει 200 ψήφους.
«Ο Μιχαήλ Καβελασβίλι εξελέγη πρόεδρος της Γεωργίας», δήλωσε ο Καλανταρισβίλι.
Οι προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν στη Γεωργία το Σάββατο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Γεωργίας που ο πρόεδρος δεν εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία, αλλά από το εκλογικό σώμα.
Οι προεδρικές εκλογές στη Γεωργία αναγνωρίζονται έγκυρες αφού πάνω από 170 μέλη από τους 300 νομοθέτες που εκπροσωπούν το σώμα των εκλεκτόρων της χώρας έδωσαν την ψήφο τους, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Γεωργίας Νάτια Ιοσελιάνι.
«Μέχρι τις 11.30 π.μ. τοπική ώρα [07:30 ώρα Ελλάδας], περισσότερα από 170 μέλη του σώματος συμμετείχαν ήδη στη διαδικασία, επομένως, η εκλογή είναι έγκυρη, αφού πάνω από το ήμισυ του πλήρους σώματος συμμετείχε σε αυτήν», δήλωσε η Ιοσελιάνι σε ενημέρωση.
Οι προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν στη Γεωργία εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης κατά του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο και της απερχόμενης προέδρου Σαλόμε Ζουραμπιτσβίλι που αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση της.
Διαβάστε επίσης:
