ΑΘΗΝΑ
00:15
|
19.07.2026
Έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό βρήκαν αστυνομικοί στο σακίδιο άνδρα που απειλούσε να ανατινάξει τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος και ένα όπλο ρεπλίκα, βρήκαν αστυνομικοί στο σακίδιο άνδρα που σήμερα, Τετάρτη, το πρωί απειλούσε να ανατινάξει τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο 35χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διπλή υπηκοότητα ελληνική και ιρλανδική, ανέβηκε στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου φωνάζοντας «Θα σας τινάξω στον αέρα, φέρτε τον υπουργό» αναφέρουν τοπικά μέσα.

Φωτογραφία: Εφημερίδα Μακεδονία

Οι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν άμεσα, έκριναν ότι το αντικείμενο που κρατούσε δεν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, εκτίμηση που στη συνέχεια διαψεύστηκε και προχώρησαν στην προσαγωγή του, με τον άντρα να αντιδρά βίαια.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελούνταν από κροτίδες πυροτεχνικής σύνθεσης, καλωδίωση και μπαταρίες, θα ήταν υπό προϋποθέσεις λειτουργικός και ικανός να προκαλέσει ζημιές σε απόσταση έως τρία μέτρα περίπου, αναφέρουν πληροφορίες, ενώ οι λόγοι που ο άνδρας προχώρησε στην ενέργεια αυτή δεν έχουν, προς το παρόν, διευκρινιστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα