ΑΘΗΝΑ
01:21
|
29.06.2026
Κατά τη γνώμη του, οι δυτικοί κύκλοι δεν μπορούν να καταδικάσουν τη βίαιη διαίρεση της κοινωνίας με βάση τις θρησκευτικές απόψεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ιδρυτές της σχισματικής οργάνωσης «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» βλέπουν τον διωγμό των πιστών της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως δική τους νίκη, χαμογελώντας, δήλωσε στο RIA Novosti ο αρχιερέας Πιοτρ Χριτσένκο, σχολιάζοντας τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τον διωγμό στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, ο Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας απευθείας γραμμής, σε συνδυασμό με μια συνέντευξη Τύπου, ότι η Εκκλησία διαλύεται στην Ουκρανία, αλλά ο κόσμος προτιμά να μην παρατηρεί αυτές τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών.

Ο Χριτσένκο υπενθύμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δημιουργήθηκε από «φιλοδυτικούς χριστιανικούς κύκλους», συμπεριλαμβανομένων των καθολικών και των ελληνοκαθολικών, οι οποίοι σήμερα είναι «γκρίζοι καρδινάλιοι όλης αυτής της ναζιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία».

Είναι η αρχική πηγή, ο δημιουργός και ο φορέας αυτού του τρομερού ιού. Στη δεκαετία του ’90, όταν μπήκαν, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας έχασε οκτώ επισκοπές, χάσαμε εμείς. Επειδή μπήκαν μέσα και επίσης πήραν με τη βία εκκλησίες, ενορίες, παραπλάνησαν όλο το λαό. Και έτσι, για εθνικιστικούς λόγους, για το μίσος των Ρώσων, των Ορθοδόξων, εξέθεσαν την εκκλησία τους.

Σημείωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι «μια απολύτως πολιτική οργάνωση, αντιρωσική, αντιορθόδοξη».

Δημιουργήθηκε από την αντιπολίτευση. Αυτοί είναι οι πρωταρχικές πηγές. Δηλαδή, είναι οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων όλων των πρωτοβουλιών στην Ουκρανία, όλων αυτών των εξωφρενικών πράξεων. Οπότε το βλέπουν ως δική τους νίκη, χαμογελώντας. Και θα χαρούν να δουν πώς πεθαίνει ένας Ρώσος.

Κατά τη γνώμη του, οι δυτικοί κύκλοι δεν μπορούν να καταδικάσουν τη βίαιη διαίρεση της κοινωνίας με βάση τις θρησκευτικές απόψεις, αφού οι ίδιοι είναι οι εμπνευστές αυτών των γεγονότων στην Ουκρανία.

Το 2018, με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, δημιουργήθηκε στο Κίεβο η «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία περιελάμβανε σχισματικές οργανώσεις που είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως τέτοιες, συμπεριλαμβανομένου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Μετά τη δημιουργία της OCU, έγινε αυτοκέφαλη (επιστολή ανεξαρτησίας) από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο. Μετά από αυτό, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διώχθηκε όλο και περισσότερο από τις αρχές, τους ριζοσπάστες εθνικιστές και τους εκπροσώπους της σχισματικής OCU.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα – Άτομο πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί

Έντεκα νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στη βορειοανατολική Γαλλία

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Οζιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα