ΑΘΗΝΑ
22:23
|
14.07.2026
Μόλις δύο ημέρες, μετά την άφιξη 74 προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Γαύδου, μια ακόμα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νότια του Ηρακλείου.
Mέσα στο 2024 έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο, περισσότεροι από 2.200 μετανάστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις δύο ημέρες, μετά την άφιξη 74 προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Γαύδου, μια ακόμα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα νότια της Κρήτης, περιοχή που εδώ και μήνες έχει μετατραπεί σε βασική διαδρομή σκαφών που μεταφέρουν βασανισμένους ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική με κίνδυνο της ζωής τους.

Αυτή τη φορά το περιστατικό καταγράφηκε τις μεσημβρινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων στον νομό Ηρακλείου και αφορά σε σκάφος που μετέφερε 67 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, μέσα στο 2024 έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο, περισσότεροι από 2.200 μετανάστες, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά, που υπολογίζεται ότι αποτελούν το 1/5 όσων προσπαθούν να μεταναστεύσουν μέσω Μεσογείου.

Το τελευταίο πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν 20 άνθρωποι πνίγηκαν 20 μίλια ανοιχτά από τις ακτές της Λιβύης, ενώ την προηγούμενη ημέρα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Τυνησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα