Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, μέλη του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου ανέβασαν στην κορφή του Ολύμπου την σημαία της Παλαιστίνης.
Σε μήνυμά τους ο τέως πρέσβης του Παλαιστινιακού Κράτους στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του «Προοδευτικού Φόρουμ για την Ελληνοπαλαιστινιακή Αλληλεγγύη» εξήραν την δράση των μελών του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.
Μια κίνηση όλο συμβολισμό.
— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) January 7, 2025
Πιάσανε κορυφή στον Όλυμπο με την σημαία της Παλαιστίνης.
Ο Γιάννης @yianderm με τους ορειβάτες του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου. pic.twitter.com/YXWxuoOcGp
Όπως τόνισαν, μεταξύ άλλων,η δράση αυτή έγινε για να εκφραστεί η αντίθεση ενάντια στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και να διατρανωθεί η υποστήριξη του δικαιώματος της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο, βιώσιμο κράτος.
