ΑΘΗΝΑ
09:44
|
26.06.2026
Τα φαινόμενα από την Τετάρτη βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ ο παγετός κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, θα συνεχιστεί για το επόμενο τριήμερο.
Μέχρι και την Τρίτη θα διαρκέσουν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και την Τρίτη θα συνεχιστούν οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα από την Τετάρτη βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ ο παγετός κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, θα συνεχιστεί για το επόμενο τριήμερο. Αναλυτικότερα σήμερα Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο (κυρίως το νότιο), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες και την Εύβοια. Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Αύριο Τρίτη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο (κυρίως το νότιο), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά και νότια), τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την Εύβοια και πρόσκαιρα τις Κυκλάδες.

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία).

Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 και στα βόρεια 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με το Μeteo, xιονοπτώσεις εκδηλώνονται σε αρκετές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας, τοπικά αξιόλογες, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας χιονοπτώσεις εκδηλώνονται έως και σε πεδινά τμήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 27 Ιουνίου κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα προγράμματα «Εξοικονομώ»

Βενεζουέλα: Εκατοντάδες νεκροί και ισοπεδωμένες πόλεις από τον διπλό καταστροφικό σεισμό

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα