ΑΘΗΝΑ
21:45
|
23.06.2026
Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι κοντά σε μεγάλα πύρινα μέτωπα.
Λος Άντζελες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει ακόμη για τους κατοίκους της κομητείας του Λος Άντζελες καθώς τις επόμενες ώρες και αύριο αναμένονται ισχυροί άνεμοι σε περιοχές κοντά ή εντός των πύρινων μετώπων με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν ακόμη περισσότεροι οι προσπάθειες των χιλιάδων πυροσβεστών.

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας και η επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης, Κρίστιν Μ. Κρόλεϊ απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα να είναι σε θέση ετοιμότητας για πιθανή εκκένωση των σπιτιών τους και να μην περιμένουν την εντολή των αρχών.

«Ετοιμαστείτε και μην περιμένετε! Δεν πρέπει να περιμένετε την  εντολή εκκένωσης. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας πως σε περίπτωση εντολής εκκένωσης μπορεί να μπλεχτείτε σε κυκλοφοριακή συμφόρεση» τόνισε η αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Πεντάγωνο ο υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε ως εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο προχώρησαν οκτώ μεταγωγικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, τύπου C-130,  στη ρίψη πυροσβεστικού υγρού περίπου 60.500 τόνων στα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα της κομητείας του Λος Άντζελες σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγαλύτερες, ανεξέλεγκτες εστίες φωτιάς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες πτήσεις, τονίζοντας επίσης πως μέσα στο Σαββατοκύριακο αυξήθηκαν σε πάνω από 1.800 (από 600) τα μέλη της Εθνοφρουράς στην Καλιφόρνια που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Από την περασμένη Τρίτη, 7/1 που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην κομητεία του Λος Άντζελες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 24 άτομα, αγνοούνται δεκάδες άλλοι και δεκάδες χιλιάδες έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθαναν κολυμπώντας σε Πιερία και Θάσο

Ποιοι δρόμοι κλείνουν απόψε σε Αθήνα, Καλλιθέα λόγω του αγώνα δρόμου SNF Nostos

Επιχείρηση απομάκρυνσης 11.000 ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

Αρμαγεδδών υπογεννητικότητας κλείνει ή συγχωνεύει δεκάδες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα