ΑΘΗΝΑ
14:34
|
24.06.2026
Η επίθεση έγινε την Τρίτη 7/1 στη Νίκαια, την ώρα που ο συνδικαλιστής επέστρεφε από τη δουλειά του, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
Συγκέντρωση στο Πέραμα μετά την επίθεση εναντίον συνδικαλιστή (πηγή φωτό: 902.gr)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 24ωρη απεργία σε όλη τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Αττική (Πέραμα, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα κ.α.) προχωρούν σήμερα Πέμπτη 16 Γενάρη το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, σ’ απάντηση στην τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, Σταύρος Τουμανίδης.

Εξάλλου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του Συνδικάτου Μετάλλου και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος 902.gr. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Στη σύσκεψη, τόσο το θύμα της επίθεσης Σταύρος Τουμανίδης, όσο και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης τόνισαν ότι η ενέργεια αυτή στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους της Ζώνης, ενάντια στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, του συλλογικού οργανωμένου αγώνα. Στη συνεδρίαση, εκφράζοντας τη στήριξή τους, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της ΕΝΕΔΕΠ και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών.

Πηγή φωτό: 902.gr

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε προχτές, Τρίτη 7/1 στη Νίκαια, την ώρα που ο συνδικαλιστής επέστρεφε από τη δουλειά του, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο δράστες αφού του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά, τον χτύπησαν και του έσπασαν το κινητό, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Οι εργαζόμενοι ζητούν τη σύλληψη των δραστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2026

Κρίσιμη η κατάσταση του Αριστοτέλη Χαντζή λένε οι γιατροί που τον παρακολουθούν

Έκθεση του ΟΗΕ: Η σεξουαλική βία χρησιμοποιείται ως «όπλο πολέμου» στη σύγκρουση στο Σουδάν

Έσβησε η φωτιά στον Ασπρόπυργο με τη συνδρομή και εναέριων μέσων (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα