Συγκέντρωση στα γραφεία της «doValue» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Πέμπτη 16/1 με αίτημα το «πάγωμα» της διαδικασίας πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οικογένειας με δύο ανήλικα παιδιά.
Τη συγκέντρωση κάλεσαν ο Σύλλογος Γυναικών Τούμπας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) και ο Δ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΕΠΕ) ενόψει του πλειστηριασμού που έχει οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου.
Με τα δύο ενήλικα μέλη της οικογένειας να εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας (μάγειρας και αναπληρώτρια) και να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο δυσθεώρητο κόστος ζωής, οι συγκεντρωμένοι διεκδίκησαν να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και να υπάρξει ένας διακανονισμός του χρέους που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητές τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως το χρέος αφορά στεγαστικό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα με την «doValue» να ζητά ως προκαταβολή για να σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού το μισό του ποσού της κατάσχεσης, την ίδια στιγμή μάλιστα που η αντικειμενική αξία της κατοικίας είναι τριπλάσια από το ποσό της κατάσχεσης.
Οι συγκεντρωμένοι σε σχετική ανακοίνωση που διάβασαν κατήγγειλαν «την πολιτική κυβέρνησης και τραπεζικών «κορακιών» που αρπάζουν τα σπίτια του λαού και πετούν στον δρόμο λαϊκές οικογένειες» τονίζοντας πως «μόνο ο λαός οργανωμένος, μαζί με τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας».
