ΑΘΗΝΑ
10:15
|
26.06.2026
Σκληρές μάχες μεταξύ δυνάμεων της de facto κυβέρνησης της Συρίας και ενόπλων που υποστηρίζουν τον πρώην Μπασάρ αλ Άσαντ, στην επαρχία Χομς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρές μάχες μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης της Συρίας και ενόπλων που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώθηκαν, χθες Τρίτη, στην επαρχία Χομς, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, οι μάχες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι στο χωριό χωριό Γορ αλ Γαρμπίγια που έχει κυρίως σιιτικό πληθυσμό και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο επικεφαλής της ΜΚΟ, ανέφερε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι στο χωριό υπήρχαν δυνάμεις «τοπικών οργανώσεων φιλικών στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, που είχαν εγκαταλείψει την περιοχή» έπειτα από την αλλαγή του καθεστώτος.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν «ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση στο δυτικό τμήμα της Χομς, εναντίον των τελευταίων παραστρατιωτικών ομάδων που υποστήριζαν» τον έκπτωτο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, που πλέον ελέγχεται από τη συμμαχία ισλαμιστών που κατέλαβε την εξουσία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που ήρθε να προστεθεί στα εκτεταμένα κύματα συλλήψεων δυνάμεων «πιστών» στον Άσαντ, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για πολλές παραβιάσεις, όπως κατασχέσεις σπιτιών και εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κοσμοδρόμιο… Μπαϊκονούρ

Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα προγράμματα «Εξοικονομώ»

Βενεζουέλα: Εκατοντάδες νεκροί και ισοπεδωμένες πόλεις από τον διπλό καταστροφικό σεισμό

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα