ΑΘΗΝΑ
10:01
|
23.06.2026
Οι αγρότες σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων συμβολικά στον Κόμβο του Κάστρου στο 112ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου ΠΑΘΕ.
Αγροτικά οχήματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Εθνική Οδό στον κόμβο του Κάστρου, στο 112ο χιλιόμετρο του δικτύου αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), απέκλεισαν νωρίς σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες αγρότες στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν εδώ και μέρες με στόχο την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων τους.

Ο αποκλεισμός του κόμβου του Κάστρου επέφερε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα  με αποτέλεσμα οι τροχονόμοι να κατευθύνουν τους οδηγούς των αυτοκινήτων μέσα από παράδρομους.

όσοι κινούνται από Αθήνα προς Λαμία είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το εθνικό δίκτυο στο ύψος του Ακραιφνίου να ακολουθήσουν παλιά εθνική οδό μέσω Μαρτίνου και να επανέλθουν στο εθνικό δίκτυο στον κόμβο του Μαρτίνου. Όσοι κινούνται από Λαμία προς Αθήνα είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν την εκτροπή της κυκλοφορίας από το ύψος του Μαρτίνου να κινηθούν προς Λάρυμνα και από κει να κατευθυνθούν στην εθνική οδός στο ύψος του Ακραιφνίου.

Τι ζητούν οι αγρότες

Μεταξύ άλλων οι αγρότες διεκδικούν:

  • Φθηνότερο Αγροτικό Ρεύμα καθώς πληρώνουν περισσότερα για αυτό σε σύγκριση με τα οικιακά τιμολόγια.
  • Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο ώστε να μειωθεί κάπως το αυξημένο κόστος παραγωγής.
  • Αποζημίωση 100% για τις ζημιές που προέρχονται από φυσικές καταστροφές.
  • Στήριξη Βαμβακοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα στους αγρότες της Ημαθίας που στηρίζουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους από αυτή την καλλιέργεια.
  • Διαπραγμάτευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) ώστε οι επιδοτήσεις να είναι πιο ευνοϊκές και να ανταγωνίζονται καλύτερα στην αγορά.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις εντείνονται καθώς η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Γεννηματάς» ο Αριστοτέλης Χαντζής μετά από 138 ημέρες απεργίας πείνας: «Μέχρι τη δικαίωση ή τον θάνατο»

Πολιτιστικό τριήμερο «Ημέρες του Βιετνάμ στην Ελλάδα» στο Πάρκο Ελευθερίας

Κλειστοί δρόμοι σήμερα σε Αθήνα και Καλλιθέα λόγω αγώνα δρόμου

Συνάντηση Τέχνης και Ιατρικής στο SNF Nostos στις 24 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα