ΑΘΗΝΑ
03:04
|
27.06.2026
Στο στόχαστρο και των ελληνικών αρμοδίων Αρχών μπαίνει όπως όλα δείχνουν η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης DeepSeek.
Τέλος στην πρόσβαση στην πολυσυζητημένη κινεζική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, έχει ήδη βάλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο στόχαστρο και των ελληνικών αρμοδίων Αρχών μπαίνει όπως όλα δείχνουν η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης DeepSeek.

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξεκίνησε ήδη διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας σε σχέση με τη νομιμότητα, βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, της κινεζικής εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης DeepSeek, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Τέλος στην πρόσβαση στην πολυσυζητημένη κινεζική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, έχει ήδη βάλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας (GPDP), επικαλούμενη ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ενώ τα ψηφιακά καταστήματα της Apple και της Google έχουν ήδη αποσύρει την εφαρμογή για τους Ιταλούς, αλλά και για τους Ιρλανδούς χρήστες.

Αντίστοιχες ανησυχίες έχουν εκφραστεί και από τη Γαλλία, ενώ και η Νότια Κορέα προχώρησε σε απαγόρευση χρήσης της εφαρμογής της κινεζικής startup τεχνητής νοημοσύνης σε υπολογιστές εργασίας στα υπουργεία Άμυνας και Εμπορίου, μετά από αίτημα του επόπτη δεδομένων της Σεούλ, για την αποσαφήνιση των πρακτικών διαχείρισης δεδομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναβλήθηκε η «Παρέλαση Περηφάνειας» από την αστυνομία στο Παρίσι

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Κλειστές για το κοινό περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα