Ένας νεκρός και 25 τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά, είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με φορτηγό σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση κοντά στο Αμβούργο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Η εφημερίδα «Hamburger Abendblatt», επικαλούμενη δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, έγραψε ότι το φορτηγό επιχείρησε να διασχίσει τις ράγες αλλά εγκλωβίστηκε όταν έπεσαν οι μπάρες, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την υπερταχεία ICE.
An intercity train collided with a lorry at a crossing in Hamburg's Roenneburg area, leaving one person dead and around a dozen others injured, according to emergency services and the Deutsche Bahn.https://t.co/Aq1SiGuoZW pic.twitter.com/jyr1ynEPto
— DW News (@dwnews) February 11, 2025
Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 34χρονος Ρουμάνος, πήδηξε την τελευταία στιγμή έξω από το όχημα και σώθηκε, αναφέρει η εφημερίδα «Bild», διευκρινίζοντας ότι ο 34χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται.
Στο τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αμβούργο-Μόναχο μέσω Βρέμης, είχαν επιβιβαστεί 291 άνθρωποι. Ο ένας νεκρός είναι ένας άνδρας 55 ετών, ο οποίος βρισκόταν στο βαγόνι 4 τη στιγμή της σύγκρουσης, σύμφωνα με την «Bild».
