ΑΘΗΝΑ
10:05
|
04.07.2026
Οι αρχές στη Λευκορωσία σε συμφωνία με τις ΗΠΑ προχώρησαν απόψε στην απελευθέρωση τριών κρατουμένων, ο ένας Αμερικανός.
Μινσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απελευθέρωση τριών κρατουμένων μεταξύ των οποίων ο ένας είναι Αμερικανός πολίτης προχώρησε απόψε η κυβέρνηση της Λευκορωσίας.

Οι τρεις απελευθερωθέντες παρελήφθησαν από τις αμερικανικές αρχές, που τους μετέφεραν στη Λιθουανία, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ειδικός απεσταλμένος για τις Υποθέσεις Ομήρων, Άνταμ Μπέλερ.

Ένας άλλος Αμερικανός διπλωμάτης ο Κρις Σμιθ που είναι αρμόδιος για υποθέσεις της Ανατολικής Ευρώπης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως επρόκειτο για μία «ειδική επιχείρηση» κατά την οποία «περάσαμε τα σύνορα της Λευκορωσίας και πήγαμε στο Μινσκ για να συναντήσουμε τους Λευκορώσους ομολόγους μας που μας παρέδωσαν τους τρεις κρατούμενους».

Στη συνέχεια αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε πως μεταξύ των τριών είναι και ένας με αμερικανική υπηκοότητα.

Πληροφορίες στελεχών της αντιπολίτευσης στην Λευκορωσία ανέφεραν πως ένας από τους τρεις που αποφυλακίστηκε είναι ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Αντρέι Κουζνέτσικ που εργαζόταν για το «Radio Free Europe/Radio Liberty».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα