ΑΘΗΝΑ
01:01
|
27.06.2026
Συμφωνίες για το κοίτασμα «Αφροδίτη» και το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα υπογράψει ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο Κάιρο.
Ο πρόεδρος της Κύπρου θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες, για το κοίτασμα «Αφροδίτη» και το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένεται να υπογράψει σήμερα, Δευτέρα, στο Κάιρο, ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η υπογραφή των συμφωνιών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ενεργειακής έκθεσης Egypt Energy Show (EGYPES) 2025, η οποία διοργανώνεται από την αιγυπτιακή κυβέρνηση με τη συμμετοχή μεγάλων ενεργειακών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υπογραφεί η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement) για την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 6, ενώ επιπλέον θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Αιγύπτου και του Αδειούχου (Chevron Cyprus Limited, NewMed Energy LP, BG Cyprus Limited) σχετικά με την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίίσι με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Συμφωνία για ηλεκτροδότηση μεγάλου Κέντρου Δεδομένων στο Τέξας έκλεισε η Chevron

Συμφωνία πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου για… μικρή αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα