Η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού σχολιάζει σε νέα ανάρτησή της στο X όσα υποστήριξε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης περί υποκρισίας πίσω από τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών. Και ναι, η κ. Καρυστιανού συμφωνεί με τον κ. Φλωρίδη ότι αυτή η Προανακριτική είναι υποκριτική γιατί δεν περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πράγματι κ. Φλωρίδη η πρόταση σύστασης Προανακριτικής είναι υποκριτική, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, οι ποινικές δικογραφίες των οποίων έχουν σταλεί εδώ και μήνες από τον Εισαγγελέα στη Βουλή και ΟΛΑ τα ερευνητέα εγκλήματα.
— Maria Karystianou (@mkaristianou) March 6, 2025
Αντιθέτως, κατα παράβαση του νόμου και… pic.twitter.com/a2WxKwdGbk
Μάλιστα, σημειώνει η Μαρία Καρυστιανού ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο κ. Φλωρίδης και η ΝΔ συνολικά την υπερψήφισε.
Η κ. Καρυστιανού χαρακτηρίζει την Προανακριτική «κουτσουρεμένη κατά παράβαση του Συντάγματος».
Αναλυτική η ανάρτηση της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», Μαρίας Καρυστιανού:
Πράγματι κ. Φλωρίδη η πρόταση σύστασης Προανακριτικής είναι υποκριτική, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, οι ποινικές δικογραφίες των οποίων έχουν σταλεί εδώ και μήνες από τον Εισαγγελέα στη Βουλή και ΟΛΑ τα ερευνητέα εγκλήματα. Αντιθέτως, κατα παράβαση του νόμου και του Συντάγματος, έγινε «κουτσουρεμένη» για τα μάτια του κόσμου, και κυρίως για να σωθείτε από τις αληθινές ποινικές ευθύνες. Και εσείς λοιπόν για αυτό την υπερψηφίσατε ακριβώς διότι ειναι υποκριτική! Και άρα εξυπηρετεί την κυβερνητική ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ και ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ και κυρίως τη ΜΗ μεταμέλεια σας. Η δε αναφορά σας στο χρυσοπληρωμένο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που ενώ είναι παντελώς αναρμόδιο, σπεύδει εναγωνίως να πει αορίστως ότι δεν υπήρχαν πολιτικές εντολές, ακόμη και αυτό θα γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ κατευθείαν πάνω σας όταν αποκαλυφθουν και οι εντολές που δόθηκαν και ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ. Περιμένουμε επιτέλους από τους Βουλευτές να κάνουν μια ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΗΡΗ και όχι κουτσουρεμένη πρόταση για Προανακριτική, που θα περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους ήδη μηνυθέντες πολιτικούς, Πρωθυπουργό και Υπουργούς, πρώην και νυν, με αξιοποίηση όλων των δικογραφιών που είναι θαμμένες στη Βουλή, και ΟΛΑ τα εγκλήματα, για τα οποία έχουν επίσημα εδώ και μήνες μηνυθεί. Αν όμως ΟΛΟΙ οι Βουλευτές βολευτούν και συνεχίσουν να μην την κάνουν, σημαίνει ότι κανείς δεν έχει το ανάστημα να αναδείξει την αλήθεια και το φως της!
