ΑΘΗΝΑ
05:22
|
26.06.2026
Ηλεκτροπληξία σε 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ προκαλεί η αύξηση στα τιμολόγια εισαγόμενου καναδικού ρεύματος.
Σημαία Καναδά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύξηση 25% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος που εξάγει ο Καναδάς σε 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ο κυβερνήτης το Οντάριο Νταγκ Φορντ σε αντίποινα για τους πρόσφατους δασμούς ύψους 25% που ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κυβερνήτης του Οντάριο δήλωσε πως οι Αμερικανοί καταναλωτές που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα από την περιφέρειά του θα δουν τους λογαριασμούς τους φουσκωμένους κατά 100 καναδικά δολάρια ΗΠΑ (σ.σ. 69 δολάρια ΗΠΑ) μηνιαίως.

«Δεν θα διστάσω να αυξήσω αυτήν τη χρέωση εφόσον χρειαστεί. Εάν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση από τις ΗΠΑ, δεν θα διστάσω να διακόψω εντελώς την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας» προς τις ΗΠΑ προειδοποίησε ο Νταγκ Φορντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρση των κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ ως τις 21/8- Περιοδεία Ρούμπιο στον Κόλπο

Στους 13 οι νεκροί και 66 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Κατάρ (upd)

Στροφή της Ελβετίας στην πυρηνική ενέργεια: Το κοινοβούλιο δίνει «πράσινο φως» για νέους αντιδραστήρες

Καταστροφή εσκαφέων της ΔΕΗ στην Κοζάνη με ελεγχόμενη έκρηξη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα