ΑΘΗΝΑ
09:22
|
29.06.2026
Η Ματωμένη Πανσέληνος λόγω ολικής έκλειψης είναι ορατή σε Ειρηνικό Ωκεανό, την Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και τη Δυτική Αφρική.
The moon shines over Mexico City during a total lunar eclipse, Thursday, March 13, 2025. (AP Photo/Marco Ugarte)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ολική έκλειψη Σελήνης απόψε προσδίδει ένα ρόδινο χρώμα στον πιστό δορυφόρο τη Γης δημιουργώντας το λεγόμενο «Ματωμένο Φεγγάρι».

Η ματωμένη σελήνη που απαθανατίστηκε από τους φακούς των φωτογράφων μεταξύ 13ης και 14ης Μαρτίου δεν ήταν ορατή στην Ελλάδα.

Και αυτό γιατί είναι ορατή πλήρως στον Ειρηνικό Ωκεανό, την Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και τη Δυτική Αφρική.

Πάντως το συγκεκριμένο φαινόμενο δε φέρει μόνο την κάπως ποιητική ονομασία της «Ματωμένης Σελήνης». Από ορισμένους ονομάζεται επίσης «Φεγγάρι του Σκουληκιού», πιθανόν από τους γαιοσκώληκες που εμφανίζονται καθώς πλησιάζει η άνοιξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,3 βαθμών στη Λακωνία

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Έως 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα