ΑΘΗΝΑ
09:13
|
25.06.2026
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν σήμερα Τρίτη 18 Μαρτίου οι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Άνω Χολαργού για τις κεραίες κινητής δίπλα στα σχολεία.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Χαλάνδρι (Τζαβέλλα 1 – 3), καλούν σήμερα Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 5:30 το απόγευμα, 17:30, οι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Άνω Χολαργού απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε συγκρότημα που στεγάζει έξι σχολεία και φιλοξενεί πάνω από 1.200 παιδιά.

Οι δύο κεραίες, η πρώτη της Vodafone και η δεύτερη της Nova, βρίσκονται σε ταράτσα κτιρίου ακριβώς απέναντι από το σχολικό συγκρότημα Άνω Χολαργού που στεγάζει το 2ο Νηπιαγωγείο, το 2ο & 3ο Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από τα σχολεία, τα προαύλια, τα γήπεδα και τις πλατείες που παίζουν και αθλούνται καθημερινά τα παιδιά, καταγγέλλουν οι γονείς.

«Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κοντά σε σχολεία, ανεξέλεγκτα, έχει ήδη βρει απέναντί της την τοπική κοινωνία. Είμαστε ενάντιοι στην πρακτική αυτή. Έχοντας ως μοναδική στόχευση την επέκταση του δικτύου και την εξασφάλιση της ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, η εγκατάσταση γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σοβαρές επιπτώσεις– άμεσα και μακροπρόθεσμα- που έχουν στην υγεία των περίοικων και ειδικά των παιδιών, που εκτίθενται συστηματικά στην ακτινοβολία», τονίζουν.

Και προσθέτουν: «Δεν μας καθησυχάζουν οι μετρήσεις που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν, δεν ανεχόμαστε εμείς και τα παιδιά μας να γινόμαστε πειραματόζωα», σημειώνουν οι Σύλλογοι που κινούνται ήδη δικαστικά με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την άμεση διακοπή της λειτουργίας των κεραιών και υποβολή αγωγής για την οριστική απομάκρυνσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ με τραυματίες και προειδοποιήση για μετασεισμούς

Συνελήφθη στο «Αττικόν» ηλικιωμένος με μαχαίρι-Ήθελε να μπει στο δωμάτιο που νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Στη Βουλή ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φόντο την εκλογή αιρετών σε έναν γύρο

Βενεζουέλα: Διπλός ισχυρός σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με τουλάχιστον 32 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα