ΑΘΗΝΑ
03:51
|
24.06.2026
Η περιουσία των 500 πλουσιότερων ατόμων του πλανήτη μειώθηκε κατά 208 δισ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ημέρα, μετά την ανακοίνωση των δασμών Τραμπ.
Μεγάλες οι απώλειες για την τριανδρία του αμερικανικού πλούτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καθαρή περιουσία των 500 πλουσιότερων ατόμων του κόσμου μειώθηκε κατά 208 δισ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ημέρα, μετά την απότομη πτώση στην παγκόσμια χρηματαγορά που προκάλεσε η ανακοίνωση των δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του δείκτη Bloomberg Billionaires Index (BBI), στη 13ετή ιστορία του, και την πιο σημαντική πτώση μετά την πανδημία του  COVID-19.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, περισσότεροι από τους μισούς δισεκατομμυριούχους που περιλαμβάνονται στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη είδαν την περιουσία τους να συρρικνώνεται κατά μέσο όρο κατά 3,3%.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι επλήγησαν περισσότερο, ιδιαίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Inc. Μαρκ Ζούκερμπεργκ καθώς η πτώση κατά 9% της μετοχής της εταιρείας του κόστισε 17,9 δισ. δολάρια.

Σημαντικό ήταν το πλήγμα και για τον Τζεφ Μπέζος που έχασε 15,9 δισ. δολάρια από την πτώση κατά 9% της μετοχής της Amazon, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, έχασε 11 δισ. δολάρια μετά την πτώση των μετοχών της εταιρείας του κατά 5,5%.

Ο Κάρλος Σλιμ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, είναι από τους λίγους δισεκατομμυριούχους εκτός ΗΠΑ που απέφυγε τον αντίκτυπο των δασμών, καθώς η  μεξικανική Bolsa σημείωσε άνοδο 0,5% μετά τον αποκλεισμό της χώρας από τη λίστα των αμοιβαίων δασμολογικών στόχων του Λευκού Οίκου, ωθώντας την καθαρή αξία της περιουσίας του κατά 85,5 δισ. δολάρια.

Πέρα από τον Σλιμ, η Μέση Ανατολή ήταν η μόνη περιοχή όπου οι δισεκατομμυριούχοι που καταμετρώνται στον δείκτη πλούτου του Bloomberg σημείωσαν καθαρά κέρδη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες με νομοθετική ρύθμιση για τον νόμο Κατσέλη

Χαραμάδα… αισιοδοξίας βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος για την ανάπτυξη

Το υπουργείο Ανάπτυξης παιανίζει μείωση της τιμής καυσίμων κατά 0,15 ευρώ (σε ένα μήνα)

Επίσημα τέλος στον αμερικανικό αποκλεισμό του Ιράν από την CENTCOM

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα