ΑΘΗΝΑ
11:05
|
11.06.2026
Την ευκαιρία να πάρουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, τα οποία έχουν δηλωθεί σε ακινησία, με την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας έχουν πλέον οι ιδιοκτήτες.
Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι ασφαλισμένο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευκαιρία να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, τα οποία έχουν δηλωθεί σε ακινησία, με την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Προϋπόθεση για να πάρουν πίσω τις πινακίδες είναι το όχημα να είναι ασφαλισμένο και να καταβάλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο διάστημα που θέλουν να κυκλοφορήσουν το όχημα το οποίο υπολογίζεται με δωδεκατημόρια. Δηλαδή για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των ετήσιων τελών που αντιστοιχούν στο όχημα τους για 2 μήνες τα 2/12 για 6 μήνες τα 6/12 κ.ο.κ .

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και με τη λήξη του διαστήματος για το οποίο έχουν καταβληθεί τα τέλη, το όχημα θα τίθεται αυτομάτως ξανά σε ακινησία από την ΑΑΔΕ.

Σε περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας εντός του έτους, καταβάλλονται αναλογικά τέλη για τους μήνες έως τη λήξη του έτους, εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε η αναγκαστική ακινησία. Αν δεν καταβληθούν εμπροθέσμως τα τέλη, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνελήφθη 38χρονος για παρενόχληση δύο 16χρονων κοριτσιών σε λεωφορείο

ΟΗΕ: Σχεδόν 118 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι παγκοσμίως

Νέα νύκτα διαδηλώσεων στο Μπέλφαστ – Χρήση εκτοξευτήρα νερού από την αστυνομία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα