ΑΘΗΝΑ
16:54
|
24.06.2026
Στο δημαρχείο της Αθήνας θα βρίσκεται από σήμερα η ροζ σημαία, της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ, που αναστάτωσε το 2023 το πολιτικό σκηνικό.
Το 2023 ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε την απομάκρυνσή της από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο δημαρχείο της Αθήνας θα βρίσκεται από σήμερα η ροζ σημαία, το έργο της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ, που αναστάτωσε το 2023 το πολιτικό σκηνικό, όταν υπό το καθεστώς πιέσεων από την «Νίκη», ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε την απομάκρυνσή της από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανακοίνωσε την εγκατάσταση του έργου στο Δημαρχείο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η “ροζ σημαία” από σήμερα θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της Αθήνας. Για να μας θυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη βία είναι υπόθεση όλων μας» ανέφερε εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στη δημιουργό για την προσφορά της.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το εικαστικό έργο της Γεωργίας Λαλέ, φτιάχτηκε από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. «Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες. Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα για τον ξαφνικό θάνατο 23χρονης στα Κουφονήσια

Γάζα: Προειδοποίηση για «σιωπηλό λιμό» λόγω μείωσης των παραδόσεων βοήθειας

Η Γαλλία επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα Έμπολα σε γιατρό που επέστρεψε από τη ΛΔ Κονγκό

Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό ευρώ στο Ευρωκοινοβούλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα