Σε ανακατάληψη του κτιρίου του «Ευαγγελισμού», ενός από τους πιο γνωστούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο κέντρο του Ηρακλείου, προχώρησαν τα μέλη της κατάληψης, λίγα μόλις 24ωρα μετά την εκκένωσή της από δυνάμεις της αστυνομίας.
Επανακατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο…
— Souidos (@Souidos) April 26, 2025
Ξανά και ξανά και ξανά και όσες φορές χρειαστεί!
Οι ιδέες δεν εκκενώνονται αλλά ούτε και ο Ευαγγελισμός!#antireport pic.twitter.com/5apVdzr8VN
Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους τα μέλη της κατάληψης, που από χθες είχαν προχωρήσει και σε κατάληψη της Δημοτικής Πινακοθήκης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο κέντρο του Ηρακλείου, «ο Ευαγγελισμός επέστρεψε στον κόσμο του κινήματος του Ηρακλείου, μετά τη λήξη της κατάληψης Πινακοθήκης».
Οι αλληλέγγυοι που είχαν καταλάβει την Πινακοθήκη, αποχώρησαν κατευθυνόμενοι στο κτήριο του «Ευαγγελισμού» από όπου είχαν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις και κατέλαβαν εκ νέου το κτίριο το οποίο είχαν εκκενώσει αιφνιδιαστικά η ΕΛ.ΑΣ,, τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ανακατάληψη του Ευαγγελισμού τώρα!!!!
— alerta_gr (@alerta_gr) April 26, 2025
Το Μεγάλο Σπίτι του Κινήματος επέστρεψε στον κόσμο του Αγώνα! ✊
Από @Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου "Δημήτρης Κορνάρος"#antireport pic.twitter.com/THpFmx3hIZ
«Οι δρόμοι είναι ελεύθεροι και καλείται κόσμος στο κτίριο πλαισιώσει το Μεγάλο Σπίτι», αναφέρουν τα μέλη της κατάληψης, καλώντας τον κόσμο σε ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στις 3 το μεσημέρι.
«Η κοινότητα του Ευαγγελισμού είναι εδώ και συνεχίζει την πορεία και την ιστορία της! Αλληλεγγύη με την Κατάληψη Εξωστρεφή», καταλήγει η ανάρτηση.
Διαβάστε επίσης:
