ΑΘΗΝΑ
11:56
|
16.07.2026
Από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου, στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε.
Τις επόμενες εννέα ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιούνται προσευχές υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου, στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε.

Το Βατικανό είχε αποφασίσει ότι ο ναός θα άνοιγε αύριο, αλλά η είσοδος των πιστών επετράπη τελικά από σήμερα νωρίς το πρωί. Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παρθένο και να τιμήσουν, με τον δικό τους τρόπο, τη μνήμη και το έργο του Φραγκίσκου.

Τις επόμενες εννέα ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιούνται προσευχές υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα, ενώ αύριο αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του κονκλαβίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα