ΑΘΗΝΑ
02:40
|
13.07.2026
Πυρκαγιά σε εστιατόριο στη βορειοανατολική Κίνα, σήμερα Τρίτη, άφησε πίσω της 22 νεκρούς και 3 τραυματίες,.
Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς στο διώροφο εστιατόριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά σε εστιατόριο στη βορειοανατολική Κίνα, σήμερα Τρίτη, άφησε πίσω της 22 νεκρούς και 3 τραυματίες, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το οποίο δεν διευκρίνισε τα αίτια του συμβάντος.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12:25 μ.μ., τοπική ώρα, σε διώροφο εστιατόριο στην πόλη Λιαονίνγκ, περίπου 580χλμ βορειοανατολικά του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ χαρακτήρισε την πυρκαγιά «ένα βαθιά απογοητευτικό μάθημα» και προέτρεψε τους τοπικούς αξιωματούχους να προσδιορίσουν γρήγορα την αιτία της, να περιθάλψουν τους τραυματίες και να φροντίσουν ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές είναι σχετικά συχνές στην Κίνα λόγω των χαλαρών οικοδομικών κωδίκων και μιας συχνά ολισθηρής προσέγγισης για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Αυτόν τον μήνα, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, ενώ τον Ιανουάριο πυρκαγιά σε μια λαχαναγορά στην πόλη Ζανγκτζιακού, βορειοδυτικά του Πεκίνου, σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε 15.

Ένα μήνα πριν από αυτό, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοτάξιο στην πόλη Ρογκσένγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα