Για σήμερα Πέμπτη 1 Μαΐου προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια τμήματα, με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς), 10 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 17 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 13 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
⚠️ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 30, 2025
✅Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη (30-04-2025) στα Δωδεκάνησα και από αύριο Πέμπτη (01-05-2025) στην Κρήτη, όπου προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
🎯1. Στα Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες… pic.twitter.com/z84PXSO0u7
Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα ανατολικά τμήματα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
