Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πτώση του ποσοστού γεννήσεων στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες τη «δεκαετία της οικογένειας» και επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ως «αποκλίνουσα».
«Η περίοδος μεταξύ 2026 και 2035 έχει χαρακτηριστεί ως η δεκαετία της οικογένειας και του πληθυσμού», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την έναρξη του Διεθνούς Φόρουμ Οικογένειας στην Κωνσταντινούπολη.
«Η χώρα μας αντιμετωπίζει έναν μεγάλο κίνδυνο: Το ποσοστό γεννήσεων στην Τουρκία μειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο 1,48 παιδιά ανά γυναίκα», είπε, επικαλούμενος στοιχεία από το τουρκικό στατιστικό ινστιτούτο (TUIK). «Πρόκειται για καταστροφή, ο αριθμός αυτός είναι πολύ κάτω από το κρίσιμο όριο του 2,1», πρόσθεσε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν σημαίνει συναγερμό για τη μείωση του πληθυσμού της Τουρκίας, προειδοποιώντας τον περασμένο μήνα ότι πρόκειται για «μια απειλή πολύ πιο σημαντική από τον πόλεμο».
“(LGBT) threatens not only the family, but also women, children, and human dignity,” said Turkish President Recep Tayyip Erdogan, emphasising that he will take a “firm stance” on issues that concern “the survival of humanity,” during his address at the International Family Forum… pic.twitter.com/XJGXzG0Nid
— TRT Afrika (@trtafrika) May 24, 2025
Δολοφονία η έκτρωση – Απόκλιστη το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα
«Για πολλά χρόνια, γνωστά κέντρα εξουσίας υποστήριζαν πολιτικές ελέγχου του πληθυσμού και οικογενειακού προγραμματισμού. Από τη δεκαετία του 1960, παρόμοιες πολιτικές εφαρμόζονται στη χώρα μας όπως και σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι αμβλώσεις, που ουσιαστικά αποτελούν φόνο εκτός από περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης αποενοχοποιήθηκαν και διαδόθηκαν από τους ίδιους κύκλους. Δυστυχώς, η δημογραφική μας ισορροπία ανατράπηκε», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στρεφόμενος ευθέως κατά του δικαιώματος στην άμβλωση
Χρησιμοποίησε επίσης την ομιλία του για να επιτεθεί στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία είχε αποτελέσει επανειλημμένο στόχο της προεκλογικής του εκστρατείας το 2023.
🇹🇷🇺🇳🚨‼️ Erdogan declares war on the LGBT agenda and wants to protect the family!
— Lord Bebo (@MyLordBebo) September 24, 2024
The opening of the Paris Olympics was the pinnacle of de-gendarization and it was scandalous! pic.twitter.com/V0IMrYi0kF
«Αυτό το αποκλίνον κίνημα, που ονομάζεται ΛΟΑΤΚΙ… έχει μετατραπεί σε μια μορφή φασισμού και καταπίεσης που απορρίπτει οποιαδήποτε διαφορετική ιδεολογία», είπε, τονίζοντας ότι η εναντίωση στην ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ συνιστά «αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τιμή».
«Όσοι αρνούνται την ανθρώπινη φύση με το σχέδιο της “αποσεξουαλικοποίησης” κάνουν μη αναστρέψιμες ιατρικές παρεμβάσεις στα σώματα των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι αυτή την κακοποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα βρόμικα χέρια που απλώνονται στα 4-5χρονα παιδιά μας, νομιμοποιούν τις διεστραμμένες σχέσεις. Είναι εχθροί της ανθρωπότητας, των γυναικών και των παιδιών».
«Παρόλο που ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης και ορισμένες γυναικείες οργανώσεις υποστηρίζουν αυτό το αποκλίνον κίνημα, τα έργα αποδιάρθρωσης του φύλου απειλούν την εθνική μας ασφάλεια», είπε, υποσχόμενος ότι η κυβέρνησή του θα καταπολεμήσει αυτές τις προαπάθειες με μεγάλη αφοσίωση.
