ΑΘΗΝΑ
03:59
|
02.07.2026
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι έπληξαν κέντρο στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ και εγκαταστάσεις της Μοσάντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναπάντητος παραμένει προς το παρόν ο ισχυρισμός των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης (IRGC) για πλήγματα σε ισραηλινές θέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, ανάμεσά τους και εγκαταστάσεων της Μοσάντ.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου, μαχητές της Αεροδιαστημικής Δύναμης του IRGC πραγματοποίησαν μια επιχείρηση-ορόσημο και, παρά την παρουσία εξαιρετικά προηγμένων αμυντικών συστημάτων, έπληξαν το κέντρο στρατιωτικών πληροφοριών του στρατού του σιωνιστικού καθεστώτος, γνωστό ως Aman, και το κέντρο σχεδιασμού τρομοκρατικών επιχειρήσεων και κακόβουλων δραστηριοτήτων του σιωνιστικού καθεστώτος (Μοσάντ) στο Τελ Αβίβ, το οποίο καίγεται αυτή τη στιγμή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο Ισραήλ, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο πέντε τραυματισμοί, οι οποίοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες για ελαφρά τραύματα που υπέστησαν προσπαθώντας να φτάσουν στα καταφύγια κατά την τελευταία ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν. Παρόλα αυτά, μεταδίδονται εικόνες από φλεγόμενα λεωφορεία τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, αλλά και στη Χερζίλια.

Στην Χερζίλια, η ισραηλινή στρατιωτική λογοκρισία έχει απαγορεύσει τη δημοσίευση εικόνων και πληροφοριών, χαρακτηρίζοντάς την περιοχή «ευαίσθητη», χαρακτηρισμός που συνήθως αποδίδεται σε θέσεις που αφορούν σε στρατηγικά σημεία για την ισραηλινή πολεμική μηχανή.

Τις τελευταίες ώρες, υπήρξε αυστηροποίηση των περιορισμών, επομένως οι πληροφορίες είναι δύσκολο να επαληθευτούν, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα