ΑΘΗΝΑ
00:13
|
16.07.2026
Νταήδες προσκείμενοι στην εκλεκτή της κυβέρνησης του Κιέβου OCU αναφέρεται πως χτύπησαν σοβαρά έναν κληρικό της UOC.
Υποστηρικτές της OCU προέβησαν στον ξυλοδαρμό ιερέων στη διάρκεια επιδρομής για την κατάληψη ναού στο Τσερνοβίτσι (Πηγή: ΕΟΔ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 17 Ιουνίου 2025, κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πνεύματος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) στο Τσερνοβίτσι από υποστηρικτές της εκλεκτής της κυβέρνησης του Κιέβου Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU), ο Μητροπολίτης Τσερνοβίτσι Μελέτιος απευθύνθηκε στον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ, τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, και στο Γραφείο Προστασίας της Πίστης στον Λευκό Οίκο, ανέφερε ανταποκριτής της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων.

Προσκείμενοι στην OCU νταήδες αναφέρεται πως χτύπησαν σοβαρά έναν κληρικό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον πρωτοπρεσβύτερο Βιτάλι Γκοντσαριούκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, ο πατέρας Ρόμαν έχει σπασμένα πλευρά και πιθανολογούμενη βλάβη σε εσωτερικά όργανα. Το θύμα νοσηλεύτηκε επειγόντως.

Ο Μητροπολίτης Μελέτιος, παθών από τις ενέργειες των προσκείμενων στην OCU μπράβων και των δυνάμεων ασφαλείας δίπλα στον καθεδρικό ναό, απευθύνθηκε σε όλους τους διεθνείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έκκληση να προστατεύσουν τους πιστούς της -υπό τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο- Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Αρχιερέας τόνισε ότι η αστυνομία προστάτευε την ώρα εκείνη μερικές δεκάδες μισθοφόρους μπράβους της OCU, που κατέλαβαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και προέβη σε βίαιες ενέργειες κατά των ενοριτών που προσπάθησαν να εισέλθουν στο ιερό τους.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα