ΑΘΗΝΑ
07:25
|
11.06.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Πεντεόρια και εξαπλώθηκε γρήγορα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί από το πρωί σήμερα Παρασκευή 27/6 στην περιοχή Πεντεόρια της Φωκίδας, κοντά στο Γαλαξίδι, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε και εξαπλώθηκε γρήγορα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Το μέτωπο θεωρήθηκε από την αρχή απειλητικό, με αποτέλεσμα να σημάνει άμεσα συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και στην Περιφέρεια Στερεάς όπως επίσης και στον δήμο Δελφών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ. Να σημειωθεί ότι οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με οχήματα από την Λαμία και τις γύρω περιοχές.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ευνοϊκός παράγοντας στην προσπάθεια των πυροσβεστών ήταν η πλήρης απουσία ανέμων, που επέτρεψε την αποτελεσματική ανάπτυξη τόσο των εναέριων όσο και των επίγειων μέσων. Μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή άλλες εγκαταστάσεις.

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται με στόχο την πλήρη οριοθέτηση και την αποφυγή αναζωπυρώσεων, με τις δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα