ΑΘΗΝΑ
08:48
|
07.06.2026
Πάνω από 2.000 αναφορές για παρανομίες σε μισθώσεις αιγιαλού. Ανατολική Αττική και Χαλκιδική πρωταγωνιστούν στις παραβάσεις.
H ροή καταγγελιών αυξάνεται κατά 300 έως 500 την εβδομάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνονται, όσο μπαίνουμε βαθύτερα στο καλοκαίρι, οι καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις σε παραλίες και ακτές όπου έχουν συναφθεί μισθώσεις για ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες παροχές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 2.000 καταγγελίες.

Οι περισσότερες καταγγελίες στην εφαρμογή my coast, φέρονται να έχουν γίνει για της ακτές της Ανατολικής Αττικής (319) και της Χαλκιδικής (220), ενώ κακή φαίνεται πως είναι η χρήση των παραλιών από εκμισθωτές και σε Μαγνησία με 167 καταγγελίες και Δωδεκάνησα (139).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ροή καταγγελιών αυξάνεται κατά 300 έως 500 την εβδομάδα, με τους πολίτες να καταγγέλλουν αυθαίρετες τοποθετήσεις ομπρελοκαθισμάτων, μη τήρηση αποστάσεων από τη θάλασσα ή αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσίευσε η Καθημερινή, το Δημόσιο έχει υπογράψει συμβάσεις για την παραχώρηση χρήσης σε 10.386 τμήματα αιγιαλού και παραλίας σε όλη τη χώρα, που αντιστοιχούν σε 4,7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ακτών για ομπρελοκαθίσματα, καντίνες και άλλες εγκαταστάσεις.

Η κατανομή των παραχωρήσεων ακτών ανά περιοχή έχει ως εξής:
Δωδεκάνησα: 1.101 παραχωρήσεις (507.209 τ.μ.)
Χαλκιδική: 860 παραχωρήσεις (288.943 τ.μ.)
Κυκλάδες: 635 παραχωρήσεις
Πιερία: 504 παραχωρήσεις
Καβάλα: 489 παραχωρήσεις
Χανιά: 443 παραχωρήσεις
Κέρκυρα: 430 παραχωρήσεις

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για μια Δημοκρατία της Φροντίδας

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα