ΑΘΗΝΑ
22:14
|
14.07.2026
Την πλήρη εκ μέρους της κυβέρνησής του στήριξη των ενστόλων τόνισε σε δευτερολογία του πριν αποχωρήσει από τη Βουλή ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή στις 9 Ιουλίου 2025
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εξής δήλωση προέβη από το βήμα της Βουλής μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Θάνο Πλεύρη, τον οποίο, όπως και άλλους Ευρωπαίου αξιωματούχους, δε δέχθηκε η «κυβέρνηση της Βεγγάζης», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Θέλω να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατόπιν σύσκεψης με τους συναρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό. Αυτή η έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης. Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου αρχικά για τρεις μήνες για όσους καταφθάνουν στην Ελλάδα από την Αφρική με πλωτά μέσα. Όσοι μετανάστες εισέρχονται παράνομα στη χώρα θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται.

Η δεύτερη απόφαση μας είναι η δημιουργία μιας, σε πρώτη φάση, και πιθανόν και δεύτερης μόνιμης κλειστής δομής στην Κρήτη.

Τρίτον, οι συζητήσεις μας με τη Λιβύη συνεχίζονται όμως θέλω να είμαι σαφής: οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν, ώστε να αποτρέψουν βάρκες να φεύγουν από τη Λιβύη ή και όταν είναι εφικτό αυτές οι βάρκες να επιστρέφουν από εκεί που ξεκίνησαν. Ας είμαστε όλοι ξεκάθαροι η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας: η δίοδος στην Ελλάδα κλείνει και αυτό είναι μήνυμα και προς τους διακινητές και στους δυνητικούς πελάτες τους. Η αντίδρασή μας και η στάση μας θα είναι νόμιμη και πολύ αυστηρή. Θα ενημερώσουμε σχετικά την εθνική αντιπροσωπεία».

Την πλήρη εκ μέρους της κυβέρνησής του στήριξη των ενστόλων, είτε των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε του Λιμενικού, απέναντι σε καταστάσεις όπου επικρίνεται ή διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο δρουν, τόνισε -απαντώντας σε από τα έδρανα άτυπη παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου- στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, όπου η συζήτηση συνεχίζεται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα