ΑΘΗΝΑ
11:02
|
13.07.2026
Στη Ρώμη θα βρεθεί, σήμερα και αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετέχει στην τέταρτη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Ρώμη θα βρεθεί, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες της τέταρτης Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας  (URC2025).

Τις εργασίες της συνάντησης στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν τουλάχιστον εκατό αντιπροσωπείες κρατών, σαράντα διεθνείς οργανισμοί και περισσότερες από δύο χιλιάδες επιχειρήσεις, θα ανοίξουν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι που βρίσκεται από χθες στη Ρώμη και συναντήθηκε με τον πάπα Λέων ΙΔ’ και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Στις εργασίες θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετέχουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και το σύνολο της «Συμμαχίας των Προθύμων», η οποία συνεδριάζει στο Λονδίνο

«Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε τέσσερις κύριες διαστάσεις: τις επιχειρήσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια, την τοπική και περιφερειακή ανάκαμψη και τις μεταρρυθμίσεις στη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, που κάνει ιδιαίτερη μνεία στην «προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ζώνες συγκρούσεων».

Παράλληλα με τις πολιτικές συναντήσεις, στην Αιώνια Πόλη θα πραγματοποιηθούν επαφές για την κατάρτιση κοινών σχεδίων συνεργασίας από μέρους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της γεωργίας, της υγείας και των οικοδομών.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να ανοικοδομηθεί, συμβάλλοντας στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της και στην πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Διάσκεψη της Ρώμης να μετατραπεί σε εφαλτήριο για την ειρήνη, χάρη και σε ουσιαστικότερες οικονομικές επενδύσεις», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα