ΑΘΗΝΑ
04:18
|
06.06.2026
Ο 54χρονος Μάικλ Μπελ εκτελέστηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων έξω από μπαρ το 1993. Ρεκόρ δεκαετίας εκτελέσεων στις ΗΠΑ.
Σε Φλόριντα, Τέξας και Νότια Καρολίνα οι περισσότερες εκτελέσεις θανατοποινιτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτελέστηκε με ενέσιμες θανατηφόρες χημικές ουσίες ένας ακόμη θανατοποινίτης στη Φλόριντα, ο οποίος είχε καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών για τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων έξω από μπαρ το 1993.

Η εκτέλεση του 54χρονου Μάικλ Μπελ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 15/7.

Είναι ο 26ος άνθρωπος που εκτελείται φέτος στις ΗΠΑ και ο 8ος στην πολιτεία της Φλόριντα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό έπειτα από μια δεκαετία κι ενώ αναμένεται να γίνουν άλλες τουλάχιστον εννιά ακόμη μέσα στο 2025.

«Η αύξηση των εκτελέσεων φέτος είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων κάποιων αιρετών σε μικρό αριθμό πολιτειών», εξηγούσε σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα το εξειδικευμένο παρατηρητήριο Death Penalty Information Center (DPIC, «κέντρο πληροφόρησης για τη θανατική ποινή»). Οι εκτελέσεις είναι «γεωγραφικά συγκεντρωμένες», περισσότερες από τις μισές έχουν γίνει σε μόλις 3 πολιτείες -Φλόριντα, Τέξας και Νότια Καρολίνα-, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι περισσότερες από τις εκτελέσεις αυτές (21) έγιναν με ενέσιμες θανατηφόρες χημικές ουσίες. Τρεις -δύο στην Αλαμπάμα, μια στη Λουιζιάνα- έγιναν με τη μέθοδο της πρόκλησης ασφυξίας λόγω εισπνοής αζώτου, εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, καθώς ειδικοί του ΟΗΕ τη χαρακτηρίζουν μορφή «βασανιστηρίου». Και δύο έγιναν από εκτελεστικά αποσπάσματα στη Νότια Καρολίνα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Θάλασσας στον Πειραιά ως τις 14 Ιουνίου 2026

Νεκρή βρέθηκε η 11χρονη μαθήτρια που αγνοούνταν στη Γαλλία

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της ΔΥΠΑ για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα