ΑΘΗΝΑ
05:58
|
07.06.2026
Η UNGA ενέκρινε ένα σχέδιο ψηφίσματος που υποστηρίχθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου οργανισμού.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) ενέκρινε ένα σχέδιο ψηφίσματος που υποστηρίχθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας UN80 για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου οργανισμού, αναφέρει το TASS.

Το έγγραφο περιγράφει σχέδια για την ενίσχυση της επιρροής των Ηνωμένων Εθνών ενόψει των αυξανόμενων παγκόσμιων προκλήσεων και της ολοένα και πιο περίπλοκης οικονομικής κατάστασης.

Η Ρωσία παρουσίασε αυτό το σχέδιο για να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασία μεταρρύθμισης, τονίζοντας τον μοναδικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας. Το έγγραφο καθιερώνει τον κεντρικό ρόλο των κρατών μελών του ΟΗΕ στη λήψη αποφάσεων για τη μεταρρύθμιση του έργου του διεθνούς οργανισμού. Η μεταρρύθμιση πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των διακυβερνητικών οργανισμών και όχι πίσω από κλειστές πόρτες, σημείωσε η Ρωσία.

Πριν από την υιοθέτηση του ψηφίσματος, η Ρωσία οργάνωσε μια ανοιχτή συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις όλων των χωρών, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους βασικούς στόχους της πρωτοβουλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «διπλωματία των κόκκινων πάντα»: Η Κίνα σπάει τον πάγο με την Ταϊβάν μέσω ανταλλαγής ζώων

Μουντιάλ 2026: Μπλόκο των ΗΠΑ στις βίζες μελών της ιρανικής αποστολής

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πεσκόφ για ΗΠΑ: Χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα