ΑΘΗΝΑ
13:38
|
26.06.2026
Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς λήγει τα μεσάνυχτα η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
Τέσσερις στους 10 φορολογούμενους (43,42%) έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελευταία ευκαιρία σήμερα, Δευτέρα, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς λήγει τα μεσάνυχτα η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ όσοι έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ (με έκπτωση από 2% έως 4%, ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η δήλωση) είτε σε οκτώ μηνιαίες δόσεις (με την 1η δόση να πρέπει να καταβληθεί έως την 31η Ιουλίου).

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, περισσότερα από 6,6 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα είχαν υποβάλει τις δηλώσεις τους μέχρι και το Σάββατο και από την εκκαθάριση που έχει ήδη γίνει προκύπτει ότι σχεδόν τέσσερις στους 10 φορολογούμενους (43,42%) έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό, χωρίς επιπλέον χρεώσεις ή επιστροφές.

Ο συνολικός φόρος από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για 2.301.039 φορολογούμενους (34,7%) ανέρχεται σε 4,719 δισ. ευρώ (από 4,571 δισ. ευρώ πέρυσι), ενώ για 1.449.834 φορολογούμενους (21,87% του συνόλου), το εκκαθαριστικό είναι πιστωτικό. Το συνολικό ύψος επιστροφής να διαμορφώνεται σε 563,366 εκατ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκκληση του ιδιοκτήτη του εμβληματικού καφενείου «Μουριά» στα Εξάρχεια ώστε να κριθεί διατηρητέο

Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε ο πρώτος μονάρχης που «αποκάλυψε» τι πληρώνει στην Εφορία

Αποσυνδέονται τα δημοτικά τέλη από το ρεύμα-Απευθείας εισπράξεις από τους δήμους

«Κυριολεκτικά αδιανόητος» ο φετινός καύσωνας στην Ευρώπη πριν από 50 χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα