ΑΘΗΝΑ
15:35
|
29.06.2026
Περισσότεροι από 600 σιίτες προσκυνητές στο Ιράκ νοσηλεύτηκαν για λίγο με αναπνευστικά προβλήματα μετά από εισπνοή χλωρίου, λόγω διαρροής σε σταθμό επεξεργασίας νερού.
Σιίτες μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώνονται μεταξύ των ιερών του Ιμάμη Αμπού αλ-Φαντλ αλ-Αμπάς (στο βάθος) και του Ιμάμη Χουσεΐν (δεν απεικονίζεται) στην ιερή πόλη Καρμπάλα, στο κέντρο του Ιράκ, στις 24 Αυγούστου 2024, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Αρμπάιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 600 σιίτες προσκυνητές στο Ιράκ νοσηλεύτηκαν για λίγο με αναπνευστικά προβλήματα μετά από εισπνοή χλωρίου, λόγω διαρροής σε σταθμό επεξεργασίας νερού, σύμφωνα με τις αρχές, αναφέρει το AL Jazeera.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας στη διαδρομή μεταξύ των δύο ιερών πόλεων των σιιτών, Νατζάφ και Καρμπάλα, στο κέντρο και στο νότο του Ιράκ, αντίστοιχα.

Φέτος, αναμένεται ότι αρκετά εκατομμύρια σιίτες μουσουλμάνοι προσκυνητές θα μεταβούν στην Καρμπάλα, όπου βρίσκονται τα ιερά του σεβαστού Ιμάμη Χουσεΐν και του αδελφού του Αμπάς.

Εκεί, θα γιορτάσουν το Αρμπίν, την 40ήμερη περίοδο πένθους κατά την οποία οι σιίτες τιμούν τη μνήμη του Χουσεΐν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ.

«Όλοι οι προσκυνητές έλαβαν περίθαλψη»

Σε μια σύντομη δήλωση, το Υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί 621 περιπτώσεις ασφυξίας μετά από διαρροή χλωρίου στην Καρμπάλα».

«Όλοι έλαβαν την απαραίτητη περίθαλψη και έφυγαν από το νοσοκομείο σε καλή υγεία», πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των προσκυνητών ανέφεραν ότι το περιστατικό προκλήθηκε από «διαρροή χλωρίου από ένα σταθμό ύδρευσης στον δρόμο Καρμπάλα-Νατζάφ».

Μεγάλο μέρος των υποδομών του Ιράκ βρίσκεται σε κακή κατάσταση λόγω δεκαετιών πολέμων, εσωτερικών συγκρούσεων και διαφθοράς, με συχνή μη τήρηση των προτύπων ασφαλείας.

Τον Ιούλιο, μια τεράστια πυρκαγιά σε ένα εμπορικό κέντρο στην ανατολική πόλη Κουτ σκότωσε περισσότερους από 60 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους ασφυξίασαν στις τουαλέτες, σύμφωνα με τις αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερικανικό όνειρο σε κρίση: Ιστορική πτώση του πατριωτισμού στις ΗΠΑ

Καταδίκη τριών στελεχών για το έμφραγμα στην Αττική Οδό το 2022

Σε πλήρη λειτουργία και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Σεισμός 4,3 βαθμών στη Λακωνία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα