ΑΘΗΝΑ
20:12
|
15.07.2026
«Προετοιμαστείτε! Δεν θα υπάρξει "κύριος Καλός"», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, υποσχόμενος μια «όμορφη Ουάσινγκτον».
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον κήπο του Λευκού Οίκου τον Απρίλιο του 2025
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνθηκε στους αστέγους της Ουάσινγκτον, γράφοντας πως πρέπει να «φύγουν ΑΜΕΣΩΣ» από την πόλη.

Σε μια ανάρτηση στο Truth Social, ορκίστηκε να κάνει την «Πρωτεύουσα ασφαλέστερη και πιο όμορφη από ποτέ», υποσχόμενος να παρέχει «μέρη διαμονής» για τους άστεγους, αλλά «ΜΑΚΡΙΑ από την Πρωτεύουσα».

Πρόσθεσε ότι «οι εγκληματίες» θα φυλακίζονται «εκεί που ανήκουν», τονίζοντας ότι οι αλλαγές θα γίνουν γρήγορα. «Προετοιμαστείτε! Δεν θα υπάρξει “κύριος Καλός”», έγραψε ο Τραμπ αναρτώντας συνοδευτικές φωτογραφίες με σκηνές στημένες στην άκρη ενός δρόμου. «Θέλουμε την Πρωτεύουσά μας ΠΙΣΩ».

Ώρες μετά την ανακοίνωση, το FBI στην Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε ότι οι πράκτορές του «συμμετέχουν στην αυξημένη ομοσπονδιακή παρουσία των αρχών επιβολής του νόμου» στην πρωτεύουσα. Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος του εκτελεστικού διατάγματος του Τραμπ «Ασφαλής και Όμορφη Ουάσινγκτον», το οποίο έχει οδηγήσει σε αύξηση των συλλήψεων για μη βίαια αδικήματα παρά τη συνολική μείωση της εγκληματικότητας.

Η Ουάσινγκτον θα ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ σήμερα», έγραψε, σε μία από τις επάλληλες αναρτήσεις του σήμερα, Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα