ΑΘΗΝΑ
17:50
|
16.07.2026
Να υποβάλει αίτημα για την αποβολή του Ισραήλ, από την UEFA και την FIFA, ζητούν από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι προπονητές.
Με ελεύθερους σκοπευτές στην οροφή του γηπέδου, ο αγώνας Ιταλία-Ισραήλ, τον περασμένο Οκτώβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να υποβάλει αίτημα για την αποβολή του Ισραήλ, από την UEFA και την FIFA, ζητά από τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, η Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ιταλίας (AIAC/ Associazione Italiana Allenatori Calcio) ενόψει και των δύο αγώνων, στις 8 Σεπτεμβρίου και στις 14 Οκτωβρίου, της εθνικής Ιταλίας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της AIAC πιστεύει ομόφωνα ότι, δεδομένων των καθημερινών σφαγών, οι οποίες έχουν επίσης οδηγήσει σε εκατοντάδες θανάτους μεταξύ των μάνατζερ, των προπονητών και των αθλητών… είναι θεμιτό, απαραίτητο, πράγματι καθήκον, το ζήτημα να μπει στην ημερήσια διάταξη της Ομοσπονδίας και να υποβληθεί στην UEFA και τη FIFA αίτημα, για τον προσωρινό αποκλεισμό του Ισραήλ από αθλητικούς αγώνες», αναφέρει η επιστολή των προπονητών στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

«Θα μπορούσαμε απλά να επικεντρωθούμε στο να παίζουμε μπάλα, κοιτάζοντας από την άλλη πλευρά. Αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι σωστό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της AIAC, Τζιανκάρλο Καμολέσε. «Ο κόσμος είναι στις φλόγες. Πολλοί άνθρωποι σαν τους Παλαιστίνιους υποφέρουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προπονητών Φραντσέσκο Περόντι, τονίζοντας ότι «η αδιαφορία είναι απαράδεκτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική Ιταλίας αντιμετώπισε το Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο, στο Ούντινε, στα πλαίσια του Nations League, σε έναν αγώνα κάτω από αυστηρά μέσα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών στην οροφή του γηπέδου, ενώ πριν και μετά το παιχνίδι οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα