ΑΘΗΝΑ
06:36
|
24.06.2026
Λεπτομερή έκθεση για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Χαμάς, καλείται να συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, μετά από πιέσεις εβραϊκών οργανώσεων.
Αμερικανικές πιέσεις στον Ερντογάν για τη στάση του στο Παλαιστινιακό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεπτομερή έκθεση για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Χαμάς, καλείται να συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο των διεργασιών για το νέο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Η διάταξη προβλέπει ότι η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε συνεργασία με τους υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών και Εξωτερικών, θα πρέπει να υποβάλει εντός 120 ημερών στο Κογκρέσο μια λεπτομερή έκθεση που θα εξετάζει αν η κυβέρνηση της Τουρκίας παρέχει καταφύγιο ή διευκολύνει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Χαμάς και άλλων χαρακτηρισμένων από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατικών οργανώσεων και αν έχει γνώση της παρουσίας ή της δράσης αυτών των οργανώσεων στην επικράτειά της ή τους προσφέρει στρατιωτική, οικονομική ή άλλη μορφή βοήθειας.

Την πρωτοβουλία για την αποστολή της επιστολής είχε ξεκινήσει το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) και στη συνέχεια τη στήριξαν σημαντικές εβραϊκές οργανώσεις, όπως η Anti-Defamation League (ADL), η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC), το Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), και ο βραχίονας λόμπι της δεξαμενής σκέψης Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (FDD Action).

Την επιστολή συνυπέγραφαν επίσης οι βουλευτές Τζος Γκότχαιμερ, Γκας Μπιλιράκης, και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Οι τέσσερις νομοθέτες είχαν ηγηθεί της ευρύτερης διακομματικής πρωτοβουλίας στην οποία 39 μέλη του Κογκρέσου ζητούσαν από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και την τότε επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Άβριλ Χέινς να διερευνήσουν αν η Άγκυρα προσφέρει καταφύγιο σε ηγέτες της Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Έτοιμη η Μόσχα για συνομιλίες με το Κίεβο, λέει ο Πούτιν

Απορρίπτει την κατοχή λιβανικού εδάφους από το Ισραήλ ο Λιβανέζος Πρόεδρος

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απόλυτη στήριξη της Κομισιόν στην Κοβέσι μετά τις επιθέσεις Γεωργιάδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα