ΑΘΗΝΑ
17:16
|
23.06.2026
Ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους συγκεντρωμένους να εισέλθουν στο Νοσοκομείο Δράμας, ενόψει της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη.
Φωτ.: alpha-news.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου δεκάδες πολίτες, εργαζόμενοι και φορείς συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα χρόνια προβλήματα της μονάδας υγείας, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους συγκεντρωμένους να εισέλθουν στον χώρο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και να τραυματιστούν δύο άτομα.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν βίαιη απώθηση, ρίψη χημικών και απρόκλητους ξυλοδαρμούς.

«Μας απώθησαν βίαια, έριξαν χημικά και μας χτύπησαν απρόκλητα. Τους δήλωσα ότι είμαι ο πρόεδρος του σωματείου, και παρόλα αυτά με έριξαν κάτω και με χτύπησαν. Μεταξύ μας ήταν συνταξιούχοι και μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών. Δύο γυναίκες λιποθύμησαν και χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες», είπε στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν η ακύρωση της επίσκεψης του κ. Γεωργιάδη, όπως και ανακοίνωση του υπουργού μέσω social media με την οποία αντί να αναλάβει την ευθύνη για την αστυνομική βια συκοφαντεί τους συγκεντρωμένους κάνοντας λόγο για «προπηλακισμούς» και «κίνδυνο» για την ασφάλειά του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν ο κ. Γεωργιάδης δεν αντέχει την κριτική για τα πεπραγμένα του, μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης»

«Η χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών μπροστά στο Νοσοκομείο της Δράμας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, αποτελεί μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αντί να παριστάνει τον θιγμένο και τον φοβισμένο, το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης είναι να ακούσει τα θεσμικά όργανα των εργαζόμενων στην Υγεία και τους πολίτες για τα προβλήματα, τα οποία, άλλωστε, οφείλονται σε αυτόν και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του», σημειώνει και συνεχίζει:

«Δεν τρέφουμε βέβαια κάποια αυταπάτη ότι ο κ. Γεωργιάδης θα πράξει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος, μόλις χθες, αποκάλεσε τους εργαζόμενους στην Υγεία “αχαΐρευτους”. Το μόνο “αίσχος”, λοιπόν, σε όσα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι ο τραυματισμός δύο πολιτών που διαμαρτύρονταν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας».

«Αν ο κ. Γεωργιάδης δεν αντέχει την κριτική για τα πεπραγμένα του, μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε χώρο εργοστασίου με πλαστικά στο Αιγάλεω (upd)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μια κύρια σιδηροδρομική γέφυρα στη Βόρεια Κριμαία

Καύσωνας στην Ευρώπη: 40 άνθρωποι πνίγηκαν στη Γαλλία αναζητώντας δροσιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα