ΑΘΗΝΑ
15:25
|
13.07.2026
Η πέμπτη χειρότερη χρονιά τελευταίας 20ετίας, με 473.000 στρέμματα να έχουν καεί έως τα τέλη Αυγούστου.
Από την ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κάτω Αχαΐα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 χρόνων ήταν η φετινή όσο αφορά στις δασικές πυρκαγιές, με 473.000 στρέμματα να έχουν καεί έως τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) που ανέλυσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα από την αρχή του 2025 μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Σημειωμένες οι 8 μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων οι οκτώ μεγαλύτερες πυρκαγιές του 2025, οι οποίες σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι, έπληξαν την Άρτα, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, τα Κύθηρα, την Κορινθία, την Κερατέα Αττικής και τη Χίο, με δύο ξεχωριστές μεγάλες πυρκαγιές.

Στις παραπάνω περιοχές, η συνολικά καμένη γη ανήλθε περίπου σε 260.000 στρέμματα, δηλαδή περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής καμένης έκτασης του έτους.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας των πυρκαγιών είναι η καμένη έκταση στο νησί της Χίου που αντιστοιχεί περίπου στο 15% της συνολικής έκτασης του νησιού, αλλά και η εκτεταμένη καταστροφή σε τμήματα παρθένου δάσους στον Φενεό Κορινθίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα