ΑΘΗΝΑ
02:16
|
11.06.2026
Εκδήλωση για την 58η επέτειο της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, από τα όργανα της φασιστικής χούντας, του αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη, διοργανώνει ο ΣΦΕΑ.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 1967, όργανα της χούντας δολοφόνησαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη τον νεολαίο αγωνιστή του ΠΑΜ Γιάννη Χαλκίδη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 58η επέτειο της στυγερής δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, από τα όργανα της φασιστικής χούντας, του αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος Γιάννη Χαλκίδη, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., στον τόπο της θυσίας του παλληκαριού, στην οδό Γιάννη Χαλκίδη 20, πρώην Κωνσταντινουπόλεως 164 A’.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΑ: «Ας είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές ο Γιάννης Χαλκίδης και οι αγωνιστές/τριες που πάλεψαν ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα για τα οποία θυσιάστηκε ο αξέχαστος συναγωνιστής μας».

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιάννη Χαλκίδη από τα όργανα της δικτατορίας των συνταγματαρχών έγινε τρεις μέρες μετά την προσπάθεια ομάδας του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) να ανατινάξει, στις 2 Σεπτεμβρίου 1967, κολόνα της ΔΕΗ μπροστά στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, την ώρα που η χουντική κυβέρνηση εγκαινίαζε τη ΔΕΘ, με συνέπεια να βυθιστεί για λίγο στο σκοτάδι ο χώρος της έκθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Ένοπλοι σκότωσαν τρεις ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα