ΑΘΗΝΑ
12:52
|
22.07.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είτε αυτή την εβδομάδα είτε στις αρχές της επόμενης.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είτε αυτή την εβδομάδα είτε στις αρχές της επόμενης, αναφέρει το TASS.

«Ναι, θα συμβεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη, αναφερόμενος σε πιθανή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη, προσθέτοντας ότι μπορεί να συμβεί «αυτήν την εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης». Ο Τραμπ διαβεβαίωσε επίσης ότι είναι δεσμευμένος στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι αναμένει να μιλήσει με τον Ρώσο ηγέτη τις επόμενες ημέρες. Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει να έχει συνομιλία με τον Πούτιν στο εγγύς μέλλον.

Στις 15 Αυγούστου, οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συναντήθηκαν σε στρατιωτική βάση στην Αλάσκα. Σε δήλωση Τύπου μετά τις συνομιλίες, ο Πούτιν δήλωσε ότι η επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης ήταν το κύριο θέμα της συνόδου κορυφής. Ο Ρώσος ηγέτης ζήτησε να γυρίσει μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιστρέψει στη συνεργασία, και κάλεσε επίσης τον Τραμπ στη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα