ΑΘΗΝΑ
11:35
|
24.06.2026
Κατά την τριήμερη κινητοποίηση η Τροχαία κατέγραψε 2.643 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε περιοχές της Αττικής.
Έλεγχος τροχαίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 14.000 ελέγχους πραγματοποίησαν από την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου ως σήμερα, 15/9 οι γυναίκες και οι άνδρες των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στη διάρκεια των οποίων διαπίστωσαν 2.643 παραβάσεις.

Στόχος της τριήμερης κινητοποίησης ήταν ο έλεγχος εφαρμογής του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εστιάζοντας στην πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν 14.078 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.643 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών κ.α.

Επιπλέον, συνελήφθησαν έξι οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0.60 mg/l, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Ένδειξη σε αλκοτέστ

Ακόμα, ακινητοποιήθηκαν 389 οχήματα, εκ των οποίων 199 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 500 άδειες ικανότητας οδήγησης και 134 άδειες κυκλοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

WWF Ελλάς-ΑΡΧΕΛΩΝ: Ισχυρές πιέσεις στην πλειονότητα των παραλιών ωοτοκίας της Caretta caretta

Καύσωνας στη Γαλλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ για 4η ημέρα και διακοπές ρεύματος

Φωτιά στο Αιγάλεω: Αναζωπύρωση και νέα κινητοποίηση-Κλειστή ξανά η Ορφέως (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα